Hakkımızda

Sivas Hizmet Vakfı

Sivas Hizmet Vakfı, Sivas İlinin sosyal, kültürel, ekonomik kalkınmasını sağlamak, fertlerin kabiliyetlerine uygun olarak eğitilmelerine, meslek sahibi olmalarına öncülük etmek, Sivaslıların kollektif çalışmaları ile aralarındaki yardım ve dayanışmayı artırmak amacıyla, 21.08.1987 tarihinde kurulmuştur. Vakfın kurucu üyeleri Mehmet Mükerrem Taşçıoğlu, Rahim Uğur Sarısözen, Prof.Dr.Baki Sübütay, Nurettin Koçak, Lütfü F. Tuncel, Metin Çınar ve Bekir Timurboğa’dır.

Vakıf kurulduğu günden itibaren, eğitim, kültür-sanat, sanayi, tarım, madencilik el sanatları alanlarında yaptığı araştırma, yayın ve destekleyici çalışmalarla, Sivas’ın gelişmesine katkıda bulunmuş; Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde yaşayan Sivaslıları bir araya getirdiği toplantılarda, Sivas için özellikle eğitim alanında önemli adımların atılmasına vesile olmuştur. Bu cümleden olmak üzere; 12 Haziran 2005 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı, Sivaslılar Buluşması’nda, Sivas merkez ve ilçelerde 10 kadar okul sözü alınmış Sivas’ta başlatılan eğitim hamlesine ciddi destek sağlanmıştır. İstanbul’da yaşayan Sivaslı işadamları bu tarihten itibaren Sivas’ta pek çok okul, meslek yüksekokulu, yurt binası yaptırarak ve bağışlarda bulunarak Sivas’ta eğitimin gelişmesine destek olmuşlardır.

Sivas Hizmet Vakfı genel merkezi, 2004 yılında Osmanağa Konağı’na taşınmıştır. Genel merkez dışında, İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin’de dört şubesi bulunmaktadır. Giriş katında ve bahçelerinde Sivas mutfağından yemeklerin sunulduğu bir restoran bulunan Osmanağa konağının ikinci katında Vakfın merkezi ve Hayat Ağacı dergisinin ofisi yer almaktadır.  Konakta, Sivas Hizmet Vakfı’na ait yayınları (kitap, dergi, kartpostal, albüm, CD vs) bulmak mümkündür. akfın faaliyetleri arasında yayınlar önemli bir yer işgal etmektedir. Bunlar arasında Hayat Ağacı dergisi, ülke çapında dikkat çeken bir şehir kültürü dergisi olarak öne çıkmaktadır. Dr. Ebuzer Bekar’ın fotoğrafları model alınarak, Süheyl Ünver Nakışhânesi tarafından hazırlanan, “Divriği Ulu Cami Taş Bezemeleri Kitabı” da büyük ilgi görmüştür. Doç.Dr. Doğan Kaya’nın hazırladığı “Aşık Veysel” kitabı, vakfın büyük kültür hizmetleri arasındadır. Müjgân Üçer tarafından kaleme alınan Divriği’de Mutfak Kültürü kitabı ile Gökmedrese Taş Bezemeleri ve Çinileri kitapları Vakfın kalıcı kültür hizmetleri arasındadır. Eski Sivas valilerinden Halil Rıfat Paşa’nın Tenbihnameleri ve Reşit Paşa’nın Hatıraları da Sivas Hizmet Vakfı tarafından kazandırdığı eserlerdendir. Sivas Hizmet Vakfı’nın diğer bazı yayınları şunlar: Sivas Sanayi Potansiyeli ve Yatırım Alanları Araştırması, Sivas İli Yeraltı Kaynaklarının Değerlendirilmesine Yönelik Yatırım Önerileri, Cumhuriyetin 80. yılında Sivas Sempozyumu Bildirileri. Ayrıca broşür, kartpostal, rehber, sergilerle ve tanıtım CD’leri ile Vakıf, Sivas’ın tanıtımına, Sivaslılar arasındaki beraberlik duygularının tazelenmesine katkıda bulunmaktadır.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN