Hakkımızda

Beyoğlu çikolatası öncelikle özel tescilli bir markadır.

Lider Çikolata 1954 yılında bir çikolata atölyesi olarak Ganapulos ailesi tarafından İstanbul’da kurulmuştur.

O dönemin ülke şartları ve zorlukları ile mücadele edilirken belli bir kesimin lüks bir lezzet olarak tükettiği çikolatayı halka yaymak ve  sevdirmek için, kısıtlı olan kakao hammaddesini (Kakao ve Kakao yağı) daha efektif  çoğaltarak kullanabilmek için  tedariki kolay olan bir ürün ile birleştirmek istenir.

Bu arayış ithalat dan çok yerli bir ürün olmak zorundadır. Dünyanın en kaliteli ve de yerli üretimiolması sebebiyle tercihleri Fındıktan yana olur.

Öncelikli istekleri maliyet olarak pahalı ithalat olarak kısıtlı olan bir ürünü daha ekonomik birşekilde çoğaltmak ve çikolatayla harmanlanan bu ürünü halka insanlara İstanbul’a mal etmektir.

Ve sevgi ile yoğrulan çikolatanın hamuru fındıkla bütünleşir  kısa bir sürede ‘’Beyoğlunda ki çikolatadan‘’diye kendinden söz ettirmeye başlar.

İlk dönemlerde Lider markasıyla üretilen ve satılan 1960′lı yıllar dan sonra asıl ismiyle Beyoğlu Çikolatası olarak tarih deki yerini alır, meşhur Beyoğlu Çikolatası.

Bay Ganapulos’un vefatinden sonra iş yönetimi eşinin erkek kardeşi Sayın Dr. Danapoulos yönetimine geçer ancak Dr. Danapoulos 1980 li yıllarda kendi mesleği olan Doktorluğa dönme kararı alır ve LİDER çikolata yı Tuncay SAKARYA ve ailesine devreder.

Tuncay SAKARYA kendi sahip olduğu İNCİ-ORFE Çikolata fabrikası ile LİDER Çikolatayı birleştirir Anonim Şirket olarak Endüstriyel Çikolata üreticiliği misyonunu üstlenir .

Lider Çikolata ve Gıda San. A.Ş. 1986 yılında Tuncay SAKARYA ve Ailesi yönetiminde kurulmuş olur.

Lider Çikolata A.Ş. Sanayici kimliğiyle gelişen iş kapasitesine uyumlu sistemlerle çalışan proseslerinin bulunduğu işletme bünyesinde Beyoğlu Çikolatasının büyülü gizemini bozmadan günlük sadece 300 Kg el yapımı olarak katkısız ve ilk günkü formülle üretmektedir. Bizi diğer taklit markalardan ayırt eden en büyük özelliğimiz budur .

BEYOĞLU çikolatasının nostaljisini ve gizemini sadece el yapımı üretimle koruyabilirsiniz.

BEYOĞLU çikolatasının ambalajı neden daha şık değil?

İlk üretildiği zamanlarda Ülkede ambalaj sanayinde alternatif olmayışı sebebiyle mevcut seçeneklerden metalize ambalaj değerlendirilmiş ve kullanılmıştır. Zaman içinde ambalaj bir kaç kezdeğiştirilse de, tüketici özellikle eski ambalaj şeklinde olmasını talep etmiştir bu nedenle tekrar metalize ambalaja dönülmüştür.

Ancak İstiklal caddesi haricinde Beyoğlu Çikolatasını sevenleriyle buluşturmak üzere geçmiş ile günümüze bir köprü kuran yeni ambalaj yapısı ve alternatif ürün  gramajlarıyla seçkin satış noktalarında yerini almıştır.

BEYOĞLU Çikolatası nı birden fazla marka satıyor, neden?

İşimizi doğru yaptığımız için taklitlerimiz yıllar içinde oluştu.Kanuni hakkımızı kullanıyoruz, ama maalesef çok etkili olmuyor. Bazı davalarımız senelerdir devam ediyor  sonuçlanana kadar da taklitçi firmalar ürünleri bizim markamız Beyoğlu Çikolatası adı altında üretmeye ve satmaya devam ediyor.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN