Hakkımızda

 

Yiyecek konusunda geleneksel esnaf lokantacılığı, ev yemekleri kültürü eğer ki vazgeçilmezleriniz arasındaysa ve bulunduğunuz yolunuz Tophane’ye düşerse Hisko Köfte Lokanta adlı firmaya uğramanız sizin iyiliğinizedir. Abiler ve kız kardeşler tarafından bir baba mesleği olarak çalıştırılan mekân 1974 yılından günümüze kadar ağırlıyor müşterilerini. Tophane’de köfte denilince akla gelen tek isim rahmetli babaları Hüseyin Süzgün ile rahmetli amcaları Şarlo’nun hem esnaflığı hem de köftelerindeki lezzetleri övgüyle söz edilir.

Hisko Köfte’yi işleten kardeşlerin ortancası olan Ahmet Süzgün’ü Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’ın selamıyla ziyaret ediyoruz. Eski Tophaneli olan Ahmet Süzgün, tam bir esnaf nezaketiyle buyur ediyor bizleri boş bir masaya.

Beyaz Zambak Belgesi’ni almaya hak kazanmış geleneksel esnaf lokantalarından olan Hisko Köfte’yi merak ediyoruz ve bize kısa bir anlatımda bulunmasını istiyoruz yılların deneyimli ustası Ahmet Süzgün’den. Sözü kendisine bırakıyoruz:

“1961 İstanbul doğumluyum. Lokantacılık bizde bir aile mesleğidir. Rahmetli babamdan devraldığımız mesleği bugün sürdürmekteyiz. Rahmetli babamız Hüseyin Süzgün, ilk olarak Salı Pazarı Gümrüğü içerisinde seyyar satıcılıkla girdi yeme-içme sektörüne. Yaklaşık 10 yıl seyyar satıcılık yaptı. Daha sonra yine Tophane’de bulunan Lüleci Hendek’te ‘Arkadaşlar’ ismiyle bir lokanta açtı. Orada da uzun bir süre kaldık. Şuan içerisinde bulunduğumuz mekânımıza 1974 yılında ilk adımımızı attık. Yani 40 yılı geride bıraktık.

Köftecilik konusunda iddialıyız. Yemeklerimiz yılların deneyimine sahip olan kız kardeşimin hünerli elleriyle yapılıyor. Hisko Köfte Lokanta olarak menümüzde ızgara çeşitlerinin yanı sıra ev yemekleri ve tencere yemekleri bulunuyor. Kullandığımız etleri 70 yıldır aynı kasaptan alıyoruz. Kasabımız bizim ne istediğimizi çok iyi biliyor ve ona göre hizmet veriyor bize.

Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Beyaz Zambak Belgesi’nin ve flamasının bize katkısı çok oldu. Tanımayan müşterilerimiz vitrinimizdeki Beyaz Zambak flamasını gördüğünde güvenle içeri girebiliyor. Biz de mümkün olduğunca layık olmaya gayret ediyoruz.”

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN