Hakkımızda

TARİHÇE:

 

Kohen Hemşireler Kitap Evi, 1918’de İstiklâl Caddesi, 491 no’lu dükkânda Kohen Hemşireler Kütübhanesi adı altında ticari faaliyetine başlamıştır. Mazalto Cohen ve Eliza Cohen adlarında iki kız kardeş tarafından sadece 4 lira sermaye ile kurulmuştur.

 

1934 yılında yine aynı cadde üzerinde 495 numaralı dükkâna, İsveç Konsolosluğu’nun bahçesine taşınmıştır. Bu arada iyice yaşlanan kızkardeşler, şirketi , uzun yıllardır beraber çalıştıkları akrabaları Samuel Sapan ‘a devretmişler, firmanın adı ise Kohen Hemşireler Kitap Evi olarak devam etmiştir.

 

İsveç Konsolosluğunun, bahçesindeki tüm dükkânları tahliye etmesi sebebiyle 1964 yılında, halen faaliyetini sürdürdüğü Tünel Pasajı no:13’ teki yerlerine taşınmıştır. 2004 yılında ise, "Albert SAPAN” şirketi babası Samuel SAPAN’dan devir almış ve firma adı KOHEN KİTAP EVİ olarak devam etmiştir.

 

Kurulduğu günden, 1970‘li yıllara kadar, sadece yabancı dilde ithalat ve satışı , ayrıca tarihi kitap ve gravür ekspertiz ve ticareti firmanın ana konusu olmuştur. 1970’li yıllarda İstanbul’ da ki tüm Fransız okullarının kitaplarını ithal etmekte idiler. Faaliyet konusu o yıllarda daha çok kitap ve özellikle de okul kitapları iken, zamanla onların yanında moda dergileri ve katalogları da ithal etmeye başlamışlardır.

 

 

Tüm terzilerin, gelinlik, konfeksiyon, triko, deri, çanta, ayakkabı ve kumaş imalatçılarının güncel modayı yakalamada en önemli kaynağı hiç kuşkusuz model ve kataloglar dır. Bu kaynakların zamanında ve uygun fiyatla üreticilerimizin temin etmelerini sağlamak bir şirket politikası olmuştur. Anadolu’daki terzilerin, konfeksiyon ve triko üreticilerinin bir telefon, fax ya da mektupla, arzu ettikleri modellere ulaşabilmeleri sağlanmıştır. Ayrıca arzu edenler için, modayı 12-18 ya da 24 ay öncesinden veren tasarım kitapları, renk katalogları, ithalatı da yapılmaktadır.

 

Globalleşen dünyamızda, ithalat ağımız da buna paralel olarak gelişmektedir. Artık dünyanın her yerinden; başta Fransa, İtalya, İsviçre, Almanya, İspanya, A.B.D., Japonya, Kore, Taiwan olmak üzere sektörümüzle ilgili ürünleri takip etmekte ve ithalat yapmaktayız. Amacımız ayakkabı, deri, triko, tekstil ve konfeksiyon üreticilerine hizmet etmek ve dünya modasını takip etmeleri konusunda yardımcı olabilmektir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN