Hakkımızda

Osmanlı donanmasının en başarılı ve güçlü komutanlarından biri olarak kabul edilen Kılıç Ali Paşa, İtalyan asıllı olup, gerçek adı “Giovanni Dionigi Galeni”dir. Gençlik yıllarında esir düştüğü Osmanlı donanmasında, önemli savaşlarda görev almış, Müslüman olduktan sonra Uluç Ali ismini kullanmıştır. Yetenekleri ve becerisiyle kısa süre içinde yükselen ve pek çok başarı elde eden Uluç Ali, Osmanlı donanmasının en cesur kaptanlarından biri olarak ünlüdür.

Gösterdiği başarılar sonucunda Sultan II. Selim tarafından Cezayir Beylerbeyi olarak atanan Uluç Ali, İnebahtı Deniz Savaşı esnasındaki üstün performansı ile Kaptan-ı Derya ünvanını kazanır. Bu görev ile birlikte Kılıç Ali Paşa olarak ismi değişen başarılı komutan, 16 yıl boyunca devam ettiği pozisyonunda Osmanlı’nın denizcilik alanındaki büyük zaferlerine imza atar. Pek çok kaynakta farklı isimlerle adı geçen Kılıç Ali Paşa, ünlü İspanyol yazar Cervantes’in Don Kişot adlı eserinde de Uchali olarak yer alır.

Kılıç Ali Paşa Hamamı, İstanbul’un denizcilikle bağdaşmış en eski bölgelerinden biri olan Tophane’de, Osmanlı donanmasının güçlü komutanlarından Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırılmış en güzel yapılardan biridir. Leventlere hizmet vermesi amacıyla 1578-1583 tarihleri arasında inşa edilen Kılıç Ali Paşa Hamamı, gün ışığını geçiren geniş ve görkemli kubbesi, dış cepheden rahatlıkla fark edilebilen harika siluetiyle, meraklı gözlere Büyük Usta Sinan’ın mührünü taşıdığını hemen belli eder.

7 sene süren kapsamlı bir restorasyon sürecinin ardından, misafirlerini tekrar ağırlamaya başlayan Kılıç Ali Paşa Hamamı, tarihin izlerini taşıyan büyülü bir atmosferde, konuklarına zamanı durduracak bir deneyim sunuyor.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN