Hakkımızda

Beyoğlu’nun en önemli özelliklerinden biri de kültürel mirası. Beyoğlu Tel Sokak’ta geçmişten günümüze tanıklık eden Taksim Ortaokulu da mimarisi ve konumuyla bu miraslardan bir tanesini oluşturuyor.

Günümüzde Taksim Ticaret Lisesi’nin bir parçası olan okul, aslında Padişah Abdülhamit’in orman nazırlığını yapan Osmanlı Veziri Necip Melhame Paşa tarafından yaptırılmış bir konaktır. Yapımından kısa bir süre sonra bu büyük bina, önceleri tütün deposu, iş hanı, ardından da uzun yıllar Danimarka Sefareti’nin binası olarak kullanılmıştır.

Eğitim öğretime devam edilen Taksim Ortaokulu, yapımından bu yana değişik amaçlar için kullanılmasından dolayı zaman zaman tadilat görmüştür. 1932 yılında özel idareye satılıp, sınıf düzenlemesi yapılmasıyla 1933 yılının ilk eğitim-öğretim dönemine iki ayrı okul olarak başlamıştır. Biri 26. İlkokul, diğeri 45. İlkokul olarak adlandırılan bu okullar zamanla İstiklal İlkokulu ve Taksim İlkokulu olarak eğitime devam etmiştir. 1961 yılında ise bu iki okul birleştirilerek Taksim İlkokulu olmuştur.

O dönemler bina kapasitesinin yetersiz oluşu nedeniyle, bu binanın yanına 1968 yılında beş katlı ek bir bina daha yapılarak bu sıkıntı da giderilmiştir. Okul, tarihi ruhu sebebiyle birçok sinema filmine ev sahipliği yapmıştır. Rahmetli Kemal Sunal’ın Deli Deli Küpeli filmindeki okul sahneleri bu okul içerisinde geçmektedir.

1. derece tarihi eser olan yapı 1993 yılının Eylül ayında tadilata girerek, yapıldığı dönemin havası tekrar kazandırılmıştır. Tadilatın ardından da Taksim Ticaret Lisesi’ne eklenerek, öğrencilerine daha iyi şartlarda eğitim vermeye başlamış, küçük bina ise Taksim İlkokulu olarak kullanılmaya devam edilmiştir. 2012 Mart ayında bina Taksim Ortaokulu’na dönüştürülmüş, 2013 Eylül ayında ise büyük binada eğitim öğretime devam edilmiştir.

Okulda, bir ana sınıfı ve 30’ar kişilik 24 derslik bulunmakta ve tam gün eğitim verilmektedir. Bilişim teknolojileri sınıfında gerçekleştirilen zorunlu bilgisayar dersleri ile öğrenciler okuyan, tartışan, düşünen, değerlerini yitirmeden yeniliklere açık, değişen ve gelişen teknolojiyi günlük yaşamda kullanabilen bireyler olarak yetişmektedirler. Ayrıca okulda zihinsel engelli öğrenciler için bir özel eğitim sınıfı yer almakta ve özel eğitimler verilmektedir.

100 kişilik toplantı salonu bulunan Taksim Ortaokulu’nda eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenciler için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler; bilgi üretebilen, bilgiyi doğru kullanabilen, problemlerle baş edebilen, ulusal ve evrensel değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak eğitimlerini başarıyla sürdürmektedirler.

Eğitime olduğu kadar sanata da önem veren okulda, sanat terapi uygulamaları bulunmaktadır. Görsel sanatlar derslerinde, öğrencilerin farkındalık, birey olma, duygu kontrolü, ilişki geliştirme ve şiddet eğilimlerini aza indirgemeye yönelik eğitimler verilerek, mezunlarına eğitimli, kaliteli yeni genç bireyler eklenmektedir. Günümüzde sosyal sorumluluk adı altında yapılan bu çalışmaları, bir ortaokulun ders olarak öğrencilerine vermesi de ayrı bir takdir sebebidir.

Yüzyılı aşkın geçmişiyle eğitim hayatına önderlik eden Taksim Ortaokulu, Beyoğlu’nun eğitim yaşamına yıllardır değerli katkılarda bulunmaktadır. Okul, alanında deneyimli ve eğitimdeki gelişmeleri adım adım takip ederek kendisini sürekli yenileyen eğitim kadrosuyla, 2014-2015 eğitim dönemine merhaba diyerek nitelikli öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN