Hakkımızda

Akbank, 30 Ocak 1948 tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde Adana’da kurulmuştur. Kuruluş amacı bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak olan Akbank, ilk İstanbul şubesini, 14 Temmuz 1950’de Sirkeci’de açmıştır. 1954 yılında Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasının ardından şube sayısını hızla artıran Akbank, 1963 yılında tüm bankacılık işlemlerinde otomasyona geçmiştir.

Akbank, 1990 yılında halka açılmış ve 1998 yılında ikincil halka arz ile uluslararası piyasalarda American Depository Receipt (ADR) olarak da işlem görmeye başlamıştır.

Akbank’ın temel faaliyetleri bireysel ve özel bankacılık, ticari bankacılık, KOBİ bankacılığı, kurumsal ve yatırım bankacılığı, döviz, para piyasaları ve menkul kıymet işlemleri (Hazine işlemleri) ile uluslararası bankacılık hizmetlerini içeren bankacılık faaliyetlerini kapsamaktadır. Banka standart bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra, şubeleri aracılığıyla, Aksigorta A.Ş. ve AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. adına sigorta acenteliği faaliyetlerini de yürütmektedir.

Faaliyetlerini İstanbul’daki Genel Müdürlüğü ve yurt çapındaki 23 bölge müdürlüğü aracılığıyla sürdüren Akbank, yurt içinde 900’ün üzerinde şubesi ve 14.000’den fazla çalışanıyla güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahiptir. Akbank, hizmetlerini müşterilerine, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Akbank Direkt İnternet, Akbank Direkt Mobil, Çağrı Merkezi, yaklaşık 4.150 ATM, 420.000’den fazla POS terminali ve diğer yüksek teknoloji kanalları aracılığıyla sunmaktadır.

Akbank Türkiye’de öncüsü olduğu dijital bankacılık çalışmalarını Akbank Direkt çatısı altında toplayarak, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına çözüm sağlamakta, en uygun noktalarda ve mükemmel müşteri deneyimiyle hizmet sunmaktadır. Teknolojinin hızla geliştiği ve müşterilerin taleplerinin daha da arttığı günümüz koşullarında Akbank Direkt, müşterilerin ihtiyaçlarını zaman ve mekân sınırlaması olmadan karşılayarak aynı zamanda yeni teknolojilerin sektöre ve Türkiye’ye gelmesine de öncülük etmektedir.

Trendler ve müşteri dinamiklerindeki değişimleri öngörerek, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına özel yeni ürünler ve kanallar geliştiren Akbank, Türk bankacılık sektöründe birçok yeniliği müşterileriyle buluşturmuştur. Büyük Kırmızı Ev ve iPad Bankacılık Şubesi gibi yeniliklerle Türkiye’de pek çok ilki başlatmanın yanı sıra şubeye gitmeye gerek kalmadan kredi alma olanağı sunan Kredi Makinesi ve Cep Kredi gibi ürün ve hizmetleriyle dünyada da ilklere imza atmıştır.

Global Finance Dergisi’nin düzenlediği “En İyi Dijital Banka Ödülleri”nde, Bireysel Bankacılık kategorisinde aldığı “Batı Avrupa’nın En İyi Dijital Bankası” ödülü, Akbank’ın iş alanlarıyla bütünleşik teknolojisinin kalite ve üstünlüğünü teyit eden ödüllerinden biri olmuştur.

Akbank Bankacılık Merkezi, Türkiye’nin en yüksek kapasitesine sahip işlem merkezi olarak, 2010 yılında hizmete girmiştir. Akbank’ın verimliliğini ve hizmet kalitesini çok daha yüksek seviyelere taşıyan merkez, en yüksek teknolojiyle donatılmıştır.

Akbank, yurt dışındaki faaliyetlerini Almanya (Akbank AG) ve Dubai’de (Akbank Dubai Limited) bulunan iştirakleri ve Malta’da bulunan bir şubesiyle sürdürmektedir. Bankacılık dışı finansal hizmetler ile sermaye piyasası ve yatırım hizmetleri ise, Banka’nın diğer iştirakleri olan Ak Yatırım, Ak Portföy ve Aklease tarafından yürütülmektedir.

Akbank, kullandığı en son bilgi teknolojileri ve deneyimli bankacılardan oluşan çalışanları ile geniş bir yelpazede yer alan bireysel ve kurumsal müşterilerine üstün kalitede hizmet sunmaktadır.

Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government (Harvard KSG), Akbank’ın 2001 krizi sonrasındaki dönüşüm hikâyesini ve büyüme stratejisini vaka çalışması (case study) haline getirmiştir. 2001’de yaşanan ekonomik kriz sonrasında Türk ekonomisinin ve bankacılık sektörünün krizin etkileri ile mücadelesi sırasında, “Yeni Ufuklar Değişim Programı” başlatılmıştır. Banka’nın uygulamaya koyduğu yönetim, değişim ve büyüme stratejisi, Akbank’ın ekonomik krizden çıkış ve büyüme konularında ders konusu ve referans olmasını da sağlamıştır.

Ayrıca geçtiğimiz sene Harvard Üniversitesi Akbank’ın dijital bankacılıkta attığı adımları konu alan bir çalışma yapmıştır. Bu çalışmada dijital bankacılığın önümüzdeki yıllarda hayatımızda daha fazla yer kaplayacağı, akıllı telefon ve internet kullanıcı sayısının yüksek olduğu genç nüfuslu ülkemizde artık bankacılığın şubelerden mobil tarafa doğru geçiş yapacağının altı çizilmiştir. Akbank Direkt’in maliyet tarafında olumlu katkılarının yanı sıra otomatize edilmiş işlemlerin insan kaynaklı hataları da en aza indirgeyeceği ve bunun bankacılıkta yeni bir çağın başlangıcı olduğu belirtilmiştir.

Güçlü sermayesi, istikrarlı mevduat yapısı, uygun maliyetli yabancı kaynak temin olanakları ve sağlam aktif yapısıyla Akbank, Türk bankacılık sektöründe öncü banka konumunu sürdürmektedir. Banka’nın 2015 yılı sonunda konsolide net kârı 3.229 milyon TL (yaklaşık 1.186 milyon ABD Doları), toplam konsolide aktifleri ise yaklaşık 252 milyar TL (yaklaşık 88 milyar ABD Doları) olarak gerçekleşmiştir. Banka’nın Basel III standartlarına göre konsolide sermaye yeterlilik oranı, %14,5 ile sektördeki en yüksek oranlardan biridir.

Faaliyetlerini Türkiye ekonomisi için değer yaratma sorumluluğuyla sürdüren Akbank’ın toplam kredileri %13 artışla 153 milyar TL’ye ulaşmıştır. Akbank’ın uyguladığı etkin risk yönetimi politikaları sayesinde %2,2 seviyesindeki takipteki kredi oranı sektör ortalaması olan %3,1’in oldukça altındadır.

Akbank, Brand Finance tarafından “Dünya’nın En Değerli 500 Banka Markası” sıralamasında üst üste dördüncü kez “Türkiye’nin En Değerli Banka Markası” olmuştur. Akbank, 2015 yılında, yine Brand Finance tarafından “Türkiye’nin En Değerli Markası” seçilerek Türkiye’de bu unvanı alan ilk banka olmuştur.

Akbank 2015 yılında ayrıca Euromoney, Global Finance, World Finance ve EMEA Finance dergileri tarafından verilen “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödüllerine layık görülmüştür.

Ayrıca EMEA Finance tarafından “Avrupa’nın En İyi Nakit Yönetimi Bankası” seçilen Akbank, bunu başaran ilk Türk bankası olmuştur.

Çağdaş sanatın Türkiye’deki en önemli destekçilerinden olan Akbank, sanatın daha da yaygınlaşması hedefiyle çeşitli alanlarda kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirmektedir. Akbank, sunduğu bankacılık ürünlerinin yanı sıra toplumun ilerlemesine yönelik caz, tiyatro ve çağdaş sanat gibi sanat etkinliklerinden karbon saydamlık projesi gibi çevre koruma uygulamalarına kadar birçok alanda yatırım yapan geniş vizyonlu bir bankadır.

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne 2007 yılında imza atan ilk Türk bankası olan Akbank, 2009 yılından bu yana yayınladığı Akbank Sürdürülebilirlik Raporu (Global Reporting Initiative -GRI) ile bu konuda performansını tüm paydaşlarıyla her yıl paylaşmaktadır.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN