Hakkımızda

Hacı Ahmet Semt Konağı 2012 yılında hizmete açılmıştır. Hacıahmet mahallesinde yer alan semt konağı beş katlıdır. Semt konağında, anaokulu, aşevi, çamaşırhane, eğitim sınıfları ve aile sağlığı merkezi mevcuttur. Ayrıca, 200 kişilik çok amaçlı bir toplantı salonu vardır.

Semt konağı, bölge halkının bir araya geldiği, eğitim ve kültürel ihtiyaçlarını karşıladığı vazgeçilmez bir merkezdir. Semt konağı, Hacıahmet mahallesine hizmet vermektedir.

​Eğitim Sınıfları;

Semt konağı, uzman eğitimci kadrosu, güler yüzlü personeli ve tam donanımlı sınıflarındaki eğitimlerle her yıl yüzlerce 7-14 yaş arası öğrenci ile mesleki ve el sanatları eğitimi almak isteyen yüzlerce kadına hizmet vermektedir Tüm eğitimler ücretsizdir. Başarılı olan kursiyerler eğitim dönemi sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaktadır.

Semt konağında; 3 eğitim sınıfı ve 1 bilgisayar atölyesi mevcuttur. Eğitimler haftanın yedi günü 09.00-16.30 saatleri arasında yapılmaktadır.

Eğitim Branşları;

Kadınlara yönelik eğitim branşları; bilgisayar işletmenliği, bilgisayar okuryazarlığıdır. Ayrıca, kuran-kerim, Arapça ve spor branşları mevcuttur.

7-14 yaş çocuklara yönelik branşlar; Satranç, gitar, baledir. Ayrıca, İngilizce ve Matematik Etüt derslerinden öğrenciler yararlanmaktadır.

Anaokulu;

Semt konağında bir anaokulu mevcuttur. Anaokulu, yarı zamanlı eğitim sınıfları ile toplam 50 öğrenciye okul öncesi eğitim vermektedir. Anaokulu’ndan semt yaşayan 4-5 yaş grubu çocuklar yararlanmaktadır.

Anaokulunda, tam donanımlı 1 eğitim sınıfı, 1oyun odası bulunmaktadır.

Anaokulunda, eğitim dönemi içinde çocuklara yönelik pek çok sanat ve sosyal etkinlikler ile anne-babalara yönelik seminerler düzenlenmektedir.

Aile Sağlığı Merkezi;

Semt konağında Aile Sağlığı Merkezi bulunmaktadır.  3 doktor 2 hemşire kadrosu ile günde ortalama 300 vatandaşa hizmet verilmektedir.

Aile Sağlığı Merkezi’nden semtte oturan vatandaşlar yararlanmaktadır. Muayene, aşı ve tıbbi rehberlik hizmetlerinin yanı sıra, kolesterol, şeker, guatr, kan, romatizma ve gebelik gibi birçok test Aile Sağlığı Merkezinde yapılmaktadır. Ayrıca evden çıkamayan gebe, lohusa, bebek ve çocuklar evlerinde ziyaret edilerek, sağlık durumları takip edilmektedir

Aşevi;

Semt konağında 1 aşevi mevcuttur. Aşevinden her gün, 70 aile yararlanmaktadır. Günde 300 kişiye sıcak yemek hizmeti sunulmaktadır. Beyoğlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen ya da başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine kart verilmektedir. Böylece, ihtiyaç sahipleri günlük yemeklerini alıp evlerine götürebilmektedir. Dileyenler, günlük yemeklerini semt konağının yemekhanesinde yiyebilmektedir.

Çamaşırhane;

Semt konağında 1çamaşırhane mevcuttur. Çamaşırhanede 1 sanayi tipi çamaşır makinesi mevcuttur. Ayrıca, 1 sanayi tipi çamaşır kurutma makinesi bulunmaktadır. Beyoğlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen ya da başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine kart verilmektedir. İhtiyaç sahipleri, kartları ile haftada bir gün yıkatmaktadır. Kurutulan çamaşırlarını aynı gün içinde almaktadırlar. 

Duşhane;

Semt konağında 2 banyo mevcuttur. Beyoğlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen ya da başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine kart verilmektedir. İhtiyaç sahipleri, kartları ile haftada bir gün banyolardan yararlanmaktadır.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN