Hakkımızda

İrfan Yavru tablolarında izleyicisini doğrudan muhattap almayan ama izleyicisinin kendinden birşeyler bulmasını kışkırtan tiplemelerin bakışlarıyla karşılaşırız.Bu bakışlar bize pekde görmek istemediğimiz durumları,ruh hallerini gösterir. Bu tiplerin cinsel kimlikleri müphemdir.Çok kategorize edilemez;dişi diye baktığınızın bir erkek olma ihtimali ya da erkekliği çok vurgulanmış gibi duranın bakışlarında derin bir dişilik görebilirsiniz.Biri ötekidir.Tabuların olmadığı bir insani durumlar resmigeçidi gibidirler.Ve izleyicisini tedirgin ederken aynı zamanda izleyicisine ‘’Sende de bende ne görüyorsan var.’’ derler.Dolayısıyla İrfan Yavru’nun tabloları ile çok kolay ve sık bir bağ kurulur.
Tabloların renklerindeki canlılıkla tiplerdeki,depresif,acı ya da melankolik halleriyle bir tezat teşkil eder gözükseler de sonuçta bizde canlı ve pozitif etkiler bırakırlar.
İrfan Yavru’nun portreleri izleyicisiyle o kadar direkt bir ilişkiye yol açıyor ki pazarlamanın ek izahlarına ihtiyaç yok gibi.Onların karşısında nötr kalamazsınız.Ya beğenirsiniz,ya da beğenmezsiniz.
Eğer İrfan Yavru’nun tablolarından birisini almışsanız bu bir suç ortaklığıdır.Ancak Baudriller’in ‘’ Artık günümüzde sanat bir suç ortaklığına dönüşmüştür’’ anlamında da değildir.
Feslere,sarıklara,bıyıklara gelince.Onlar sizi yanıltmasın,hikaye sadece geçmişte değil şimdi ve gelecekte de aynı…

 

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN