Hakkımızda

Günümüz yemek sektörü alternatif lezzet ve sunumlarla her geçen gün yeniliklere ve farklılıklara kapı aralasa da geleneksel esnaf lokantaları sektördeki yerini her zaman koruyor. Birçoğu gösterişten uzak olsa da temizlikten ve doğallıktan ödün vermiyorlar.

Beyoğlu Cihangir’de geleneksel esnaf lokantacılığını rahmetli babaları Ahmet Tak’tan itibaren 3 kuşaktır sürdürmekte olan Özkonak’ı ziyaret ediyoruz. Bir aile firması olan Özkonak’ın sahiplerinden Mahmut Tak karşılıyor bizleri ve kendisine ilettiğimiz Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’ın selamını keyifle alıyor.

Cihangir meydanında bulunan ve 1962’den beri aynı adreste hizmet veren Özkonak, yemekleriyle birlikte sütlü tatlılarıyla da ünlü. Onlarca yıldır etini özene-bezene bizzat kendisi seçerek alır. Sütlü tatlılarını manda sütünden imal eder. Ahmet Tak, 75 yaşına rağmen dinç ve kardeşi ile oğlu beraber işletiyorlar lokantayı. İşlerini ve “misafirlerimiz” dediği müşterilerini sevip sayıyorlar.

Smart Beyoğlu Ekibi olarak bu kısa girişten sonra sözü Özkonak’ın güler yüzlü sahiplerinden Mahmut Tak’a bırakalım:

“1942 doğumluyum. İçanadolu’da Nevşehir’e bağlı Özkonak köyünden geldim İstanbul’a. Köyümüzün adını verdiğimiz firmamızda tüm ürünlerimiz ellerimizden geçiyor. Sütlaç, keşkül, tavuk göğsü ve kazandibi gibi sütlü mamüllerimizi manda sütünden yapıyorum. Tüm ürünlerimizi severek yapıyoruz ve doğal olanı tercih ediyoruz. Yemeklerimiz güzel bir Osmanlı mutfağını içeriyor. Doğanın en güzel sebze ve meyvelerini sunuyoruz. Müşterilerimizi biz misafir olarak kabul ediyoruz. Özkonak olarak komşularımız olan kasabımızdan ve manavımızdan yıllarca bizzat kendimiz seçerek ürünlerimizi alıyoruz. Özkonak’ı babamızdan devraldık ve yakın zamanda oğluma bırakacağım.

Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan hijyen belgesi olan Beyaz Zambak Belgesi’ni verdiği firmamız Özkonak, Cihangir’in en güzel yeri olan Firuzağa Camisi’nin tam karşısında yer alıyor”

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN