Hakkımızda

TUNEL 6 CAFE ISTANBUL

Tunel 6 Cafe Restaurant, CVK HOTELS & RESORTS grubunun Türkiye turizmine kattığı, Istanbul’un yeme içme hayatının kalbinin attığı Galata’da, aynı zamanda Beyoğlu Belediyesi’ne ev sahipliği yapan tarihi 6. Daire binasının hemen yanında yer alan zarif binada açtığı en yeni işletmesidir.

Tunel6’da sunulan tüm ürünlerin kalitesinin, çeşitliliğinin ve eşsiz lezzetlerinin arkasında, CVK Hotels & Resorts’un yaratıcı mutfak ekibi bulunmaktadır.

Rahatla ve Keyfini Çıkar

Istanbul’un kalbi Galata’da, tarihi 6. Daire’nin yanındaki zarif binanın içinde Türk misafirperverliğinin ulaştığı son nokta : Tunel6

  • Gençlerin, çocuklu ailelerin, çiftlerin yada kariyer sahibi çalışanların kahvaltı,  öğle veya akşam yemekleri için rahatlıkla geldiği bir restorandır Tunel6 !
  • Geleneğin yenilikçi yaklaşımlarla kaynaştığı, müşterilerine özel deneyimler yaşatan bir mekandır Tunel6 !
  • Ev rahatlığını arayan herkesin iyi ve lezzetli yemeği uygun fiyata ve hızlı yediği bir yerdir Tunel6 !
  • Keyifli anıların yaşandığı, yemeklerimiz yiyenlerin damağında kalıcı bir iz bırakan bir kafedir Tunel6 !
  • Dünya mutfaklarından farklı lezzetleri, kendi fırınından çıkan her daim taze çeşitleri, tarihi  manzarası ve dekorasyonuyla birleştiren bir işletmedir Tunel6 !

Tunel6’da sunulan tüm ürünlerin kalitesinin, çeşitliliğinin ve eşsiz lezzetlerinin arkasında, bünyesinde bulunduğumuz CVK Hotels & Resorts’un yaratıcı mutfak ekibi bulunmaktadır.

 

YEME VE İÇME

Osmanlı Mutfağı esintili lezzetleriyle hem öğlen hem de akşam yemeklerinin yanı sıra geniş kahvaltı menüsüyle de Pera’nın favori mekanı Tünel6. Rahat bir ortamda keyifli yemekler sunan menüsünde; Osmanlı Kuzu İncik, Ali Nazik Kebabı hatta Ermeni bir ustadan yadigar kalmış bir tatlı olan Havidz gibi geleneksel lezzetlerin yanı sıra makarna, salata ve sandviç çeşitleri ve son derece zengin soğuk ve sıcak içecekler de yer alıyor.

Ayrıcalıklı konumuyla Galata’da kendinden epeyce söz ettiren Tunel6, özel lezzetleri ile de konuklarına Restoran şıklığında, Cafe rahatlığını sunuyor.

Tunel6’da,  damak tadınıza uygun eşsiz lezzetler yer alıyor. Formunu koruyan ve korumak isteyenler için Fit menüler,  çocuklara özel lezzetler, her daim genç damaklar için wrap ve hamburgerlar, Türk, Osmanlı ve dünya mutfağının en seçkin örnekleri Tunel6’da sizleri bekliyor.

Business Lunch için ideal.

Günün ortasında, monoton iş temponuzdan sıyrılıp kendinizi Tunel6 özel hissedebilirsiniz. Sıcak sohbet, özel servis, benzersiz lezzetler ve son derece geniş içecek seçeneklerimizi tattıktan sonra, kendinizi adeta yenilenmiş hissedeceksiniz.

Konuklarını kendilerini iyi hissedecekleri bir ortamda, leziz yemekler ve güzel müzikle buluşturan Tünel6, haftanın her günü 08.00 – 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Beyoğlu ya da o zamanlardaki adıyla Pera, Tanzimat dönemindeki batılı şehircilik anlayışına dair uygulamaların ilk başlatıldığı yerdir.

28 aralık 1857 yılında Istanbul’u güzelleştirmek üzere oluşturulmuş “intizam-ı şehir komisyonu” Istanbul şehrinin 14 bölgeye (daireye) ayırmasını öngören bir nizamname hazırlar. O günlerin en çok okunan gazetesi olan Takvim-i Vekayi’de yayınlanan bir yazıda Taksim, Galata ve Tophane’yi de içine alan Beyoğlu‘nda “6. Daire-i Belediye”nin kurulduğu ve bu alanın pilot bölge olarak seçildiği duyurulur. Daireyi, sadrazamın atadığı bir müdür ve yedi üyeden oluşan bir meclis yönetecektir.

Beyoğlu ilk uygulama olmasına rağmen neden 6. Daire adını aldığına gelirsek, o yılların Paris’inde “Sixieme Arrondissement” (6. Bölge) diye bilinen bölgeni,n kentin en mamur bölgesi olması nedeniyle paralellik kurularak bu adı almıştır.

Belediye Binası, Şişhane Meydanı’nda, Yolcuzade İskender, Meşrutiyet ve İlk Belediye Caddelerinin birleşme noktasındadır. Bina Alexandre Blacque Bey’in ilk başkanlığı döneminde (1879-1883) inşa edilmiştir. Mimarı ise İstanbul’a bir çok başka eserler kazandırmış olan İtalyan Giovanni Batista Barborini’dir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN