Hakkımızda

Müdürlüğün Görev Yetki ve Sorumlulukları 

1- Halk sağlığını korumak amacıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre zamanında tüm tedbirleri almak, gerekli sağlık projeleri hazırlamak, sunmak ve onay alınanları uygulamak.

2- Halk sağlığına yönelik ilçe sınırları içerisindeki esnaf ve vatandaşa temizlik, dezenfeksiyon ve hijyen konularında eğitim vermek ve bu konularla alakalı kitap, kitapçık ve broşürlerle halkı bilinçlendirmek. Bu konuda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile koordineli çalışmak.

3- Ölüm Belgesi düzenlemek, ve ilgili kuruma teslim etmek. Yine bölgemizde vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine Belediye Başkanı adına taziye ziyaretinde bulunmak, yemek ikramı yapmak ve şehir içi-şehir dışı otobüs tahsis etmek.

4- Belediye personeline ve vatandaşlara poliklinik hizmeti vermek. Hastaların kayıt işlemlerini yapmak ve protokol kaydı almak ve ayrıca hastalara Enjeksiyon, tansiyon ölçümü ve pansuman gibi hizmetleri sunmak.

5- Sıhhi, ikinci ve üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin insan ve çevre sağlığı yönünden ruhsata uygun olup olmadığı ile ilgili denetimleri yapmak.

6- Halk ile temas eden hizmet erbabı işçilerin sıhhi ve fenni muayenelerini yapmak veya yaptırmak, meslek hastalıkları ve bulaşıcı hastalıklar konusunda eğitim almalarını sağlamak.

7- Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede; ilgili diğer teşkilatlarla işbirliği yaparak tarama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapmak.

8- Müdürlük hizmetlerini tanıtıcı faaliyetleri yapmak, yaptırmak bu faaliyetlere ait istatistik bilgileri ilgili birimler ile koordinasyon sağlayarak daha anlamlı ve karar verici bir şekilde rehber, liste, grafik vs. düzenlemeleri yaptırmak ve bir rapor halinde üst makama sunmak.

9- Müdürlük vazifelerini ilgilendiren konularda yurtiçi ve yurt dışında düzenlenen eğitim, seminer, konferans, toplantı, fuar vs. gibi etkinliklere ilgili personellerin katılmasını sağlamak.

10- Halka yönelik ücrete tabi sağlık hizmetlerinin fiyat tarifelerinin teklifini hazırlamak, üst makamın onayına sunmak. Büyükşehir Belediye Meclisi ve Encümeni tarafından onaylanan tarife kararlarına uymak.

11- Müdürlüğün ihtiyacı olan her türlü malzemenin zamanında teminini sağlamak, muhafazasını yapmak, yıl içinde alınan ve önceki yıldan devreden malzemelerin bir komisyon nezdinde yıl sonunda sayımını yapmak, bunlara ait envanter tanzim etmek.

12- Gıda üreten ve satan işyerlerini rutin olarak bir program dahilinde denetlemek ve bu iş yerleri ile ilgili şikayetleri değerlendirerek, gerekli kanuni işlemler ile cezai müeyyideleri uygulamak.

13- İlçemizde yaşayan yaşlı, sosyal güvencesi olmayan, acil müdahale gerektirmeyen hastaların sağlık kuruluşlarına ulaşımlarında imkanlar dahilinde yardımcı olmak.

 

Sağlık İşleri Müdürlüğümüzde sunulan hizmetlerimiz;

 

Belediye kurumunda çalışanların ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının muayene, tedavi ve takiplerini yapmak.

Bölgemizde vefat edenlerin (resmi tatil günleri dahil) cenaze muayenesini yapmak, ölümü şüpheli görülenleri Cumhuriyet Savcılığına bildirerek Adli Tabipliğe havale etmek, Ölüm Belgesi düzenlemek ve ayrıca eski ölüm kayıt tetkiki yaparak tutanak tanzim etmek.

İlçe halkına koruyucu hekimlik konusunda hizmet vermek, hastalıkların oluşmadan önce; hastalığın sebepleri, bulaşma yolları, korunma yolları ve hastalık konusunda bilgilendirici eğitimler, seminerler düzenlemek, tarama programları yapmak ve eğitici broşürler hazırlayıp dağıtmak.

Yeni işe girişte gerekli olan sağlık raporu için müracaat eden personelimize sağlık raporu düzenlemek.

Belediyemiz bünyesinde çalışan işçi personelimizi “İşçi Sağlığı ve Güvenliği” yasaları çerçevesinde sağlık taramasından geçirmek.

Gıda güvenliği yasasına uygun olarak gıda ile ilgili işletmelerin denetimini yapmak.

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan resmi kurum ve okulların İlçe Hıfzısıhha kararlarının öngördüğü doğrultuda okul sağlığı çalışmaları çerçevesinde içme ve kullanma suyu, su depolarının dezenfeksiyonu, bakım ve onarım hizmetlerini yapmak. Ayrıca öğrencilerin koruyucu hekimlik açısından bilgilendirilmelerini sağlamak.

Hasta Nakil Ambulansımız ile mesai saatleri içinde nakil talebinde bulunan hastaların sağlık kurum ve kuruluşlarına imkanlar dahilinde naklini yapmak.

Bölgemizde vefat edenlerin evine Başkanımız adına taziye ziyaretinde bulunmak, ihtiyaçlarını sağlamak, yemek ikramı yapmak, şehirler arası ve şehir içi otobüs tahsis etmekle görevlidir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN