Hakkımızda

 

Babil, sivil kültürün bütün unsurları ile oluşmasını ve en geniş anlamıyla demokrasiyi temel amaç olarak benimseyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Bilginin ve yaratıcılığın yaygınlaştırılması; merakın kalitesinin yükseltilmesi;
adalet, zarafet, eşitlik, hoşgörü, barış, demokrasi gibi kavramların güçlendirilmesi ve gerçek içeriklerine kavuşturulması;
eleştirel ve analitik düşüncenin kanallarının açılması ve geliştirilmesi;
tarih bilincinin, bugünü kavramanın ve gelecek tasarımının zihinsel alanlarının kurulması bu amaçların çerçevesini oluşturur.

Kültürel sürekliliğin sağlanması, doğaya sahip çıkılması, insanlık değerlerinin/ mirasının korunması, her türlü tahripkârlığa- aşağılamaya- yok saymaya karşı mücadele, yaşamaya değer bir dünya için toplumu ilgilendiren ve etkileyen her konu, her katman ve kesimden insan, Babil’in çalışma ve ilgi alanı içindedir. 

Araştırmalar yapmak, yapıtlar ortaya çıkarmak, toplumsal-sanatsal ve bilimsel projeler gerçekleştirmek, duyarlılığının gereği olarak Babil’in çalışmalarını kapsar. Belgelik, arşiv, kitaplık, gösteri mekânları, kültür evleri kurar ve/veya ortak ve destek olur. 

Babil, çalışma alanlarına giren konularda geçmiş deney- birikim ve ilgili metinlerle bakış açısını geliştirir; geleneklere sahip çıkar. Amaç, ilke ve çalışma konularını belirlerken evrensel değerleri, uluslararası sözleşmeleri, temayülleri ve kararları önemser ve referans olarak kabul eder. 

Irk, dil, din, cinsiyet ve hiçbir ayrımcılık yapmaksızın, bakış açısına uygun bulduğu, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu-özel kurum, kuruluşlar, üniversiteler ile toplumsal, kültürel ve sanatsal platformlarla işbirliği, üretim ve dayanışma içinde olur. Çalışma ve hedeflerini bu anlayışa göre belirler.
 

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN