Hakkımızda

İspark Hakkında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ve 2005 yılında kurulan İSPARK, “Güvenle Park Güleryüzle Hizmet” sloganıyla yola çıktı.

İSPARK, siz değerli İstanbullulara kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti sunabilmek için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

İSPARK’ın kuruluş amacı İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait açık, katlı ve yol üstü otoparkları devralıp, tek elden ve sistemli bir şekilde yönetip işletmektir. Kentli olma ve park etme kültürünü yerleştirmek ve “Güvenle Park, Güler yüzle Hizmet” sloganıyla hizmet etmektir.

Şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak için projeler üreten İSPARK, yeni yapılacak otoparkların nereye yapılacağını stratejik olarak belirlemek ve ağırlıklı olarak yeraltı veya katlı otoparklar yapmak için çalışmaktadır.

İSPARK, şehir içinde kısa süreli parklanmayı teşvik etmek ve uzun süreli parklanmayı ana arterlerden alıp daha az yoğun olan bölgelere aktarmak için çalışmaktadır.

Bu bağlamda ana arterlerde yüksek, dış bölgelerde düşük otopark fiyatı uygulamasına gitmektedir. Örneğin, Şişli gibi merkez konumda ve aşırı yoğun olan bir bölgede 0-1 saat için 5 TL ücret alınırken, Maltepe İDO önünde gün boyunca 5 TL ücret alınmaktadır. Böylece Şişli bölgesinde uzun süreli parklanmanın önüne geçilerek trafik rahatlatılmakta, Maltepe’de ise İDO gibi toplu taşıma araçlarının kullanımına teşvik edilerek araçların trafiğe çıkması önlenmektedir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN