Hakkımızda

Kütüphane

Kütüphane ve arşiv kataloğumuza, internetin bulunduğu herhangi bir ortamdan "Milas Kütüphane Otomasyon Sistemi" yoluyla erişilmektedir. Milas Kütüphane programı uluslararası "Marc" veri tabanına uygundur ve Dewey onlu sınıflama sistemine göre kodlanmıştır. Katalog arama modülleri "eser adı", "yazar adı", "konu başlığı", "demirbaş numarası", "yayıncı" gibi çoklu arama biçimindedir. Kataloglanan materyaller, kitap, tez, süreli yayın, broşür, bülten, afiş, CD, DVD ve kaset gibi yazılı, görsel ve işitsel materyalleri kapsamaktadır.
2012-2013 döneminde basılı yayınlar 14.300 adet iken, 2014-2015 döneminde 15.000 adede ulaşmıştır. Kütüphanemizde 168 başlık süreli yayın bulunmaktadır.

Mimarlıkla ilgili süreli yayınlar ve kitaplar satın alma ve bağış yolu ile kütüphane koleksiyonuna kazandırılmaktadır. Bu dönem içinde kütüphanemize Oktay Ekinci Ailesi, Hasol Ailesi (Doğan Hasol, Hayzuran Hasol), Tuna Ailesi (Bülend Tuna, Rüksan Tuna), Ayfer Yurtagül, Fatma Öcal, Feride Sema Özçelebi, Nurdan Yörük bağışta bulunmuşlardır.

Bağışlanan kitaplar önce kütüphane kataloğunda taranmış, var olanlar tespit edilerek, fazla kopyaların depoya ayrılması sağlanmıştır. Süreli yayınlar için de benzer bir işlem uygulanarak, bağışlanan dergilerle kütüphanemizde mevcut olan (geçmişte bir süre izlenmiş, daha sonra takibi sona ermiş veya abonelik yoluyla hâlâ izlenmeye devam edilen) sayıları birleştirilmiş, yine birden çok olan sayılar depoya ayrılmıştır. Bu işlem sonucunda, kütüphane fazlası ve alan dışı yayınlar çeşitli üniversitelerin kütüphanelerine bağışlanmıştır.
Kütüphanemizde; mimarlık, şehir planlama, kent, konut, yapı malzemesi, teknoloji, enerji, arkeoloji, sanat tarihi, inşaat mühendisliği, peyzaj mimarlığı gibi alanların yanı sıra, İstanbul, Türkiye, hukuk, tarih ve sosyal bilimler konularıyla ilgili özel raflar da bulunmaktadır.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN