Hakkımızda

Bir zamanlar Tepebaşı ile İstiklâl Caddesi’ni birbirine bağlayan bu bina ilk yapıldığında konut olarak, pasajı ise eğlence merkezi olarak kullanılmıştı; bugün işyerlerine hizmet veriyor.

Tepebaşı ile İstiklâl caddesini birbirine bağlayan pasajlardandır. Bugün pasaj olarak kullanılma vasfını yitirmiştir. 19. yüzyılda Tepebaşı tarafına Petits Champs des Morts yani “Küçük Mezarlık Alanları” denildiği için pasaj da bu şekilde isimlendirilmiştir.

Tepebaşı tarafındaki girişte Passage Petit Champs des Morts ibaresini mermer bir levha üzerinde okumak mümkündür. Yapıyı Pinto ailesi inşa ettirmiştir. Bundan önce aynı yerde ahşap bir konak bulunuyordu. İlerleyen yıllarda apartman, dönemin Musevi cemaatinin önde gelen isimlerinden banker Arslan Fresko tarafından satın alınır. 

Bundan dolayı pasaja Pinto-Fresko ve zaman zaman da sadece Fresko Pasajı denilmiştir. Pasaj iki apartman bloğunun tam ortasında yer alır. Sonradan yapılan eklemelerle birlikte yapı altı katlıdır. 20. yüzyıl başlarında dönemin ünlü kafelerinden biri olan Cafe Zipovolion burada bulunuyordu. 

Aynı dönemde buradaki dükkânlar genel olarak birahane, restoran ve kafe olarak hizmet veriyordu. Binanın üst katları ise uzun süre konut olarak kullanılmıştır. Petit Champs Pasajı sonradan apartman vasfını kaybetmiştir. Bugün tüm bina özel bir mimarlık şirketi tarafından kullanılmaktadır.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN