Hakkımızda

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı

Etnik köken, dinsel ya da mezhepsel inanç, cinsiyet farklılığı gibi unsurlardan beslenen ya da beslenmesi sağlanan modernite sonrası bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlara dair farklılıkların öne çıkarılmasının ve bu farklılıkların çatışmalara dönüştürülmesinin nedenlerini ve sonuçlarını tarihsel süreçleriyle birlikte öğrendik, gördük ve yaşıyoruz. Farklılıklar, çatışmalara ve hatta savaşlara dönüştürülürken dünyanın bir kısmı açlık ve sefalet içerisinde bırakılmaktadır. Toplumlar milliyet ve din farklılıkları ile beslenmekte, bizim de içinde yer aldığımız coğrafya dahil olmak üzere, savaşlara böylece sebepler üretilmektedir. Yaratılan çatışmalar, savaşlar neticesinde çocuklardan kadınlara, yaşlılardan engellilere kadar milyarlarca insan açlık, sefalet, göç, hastalık, ve eğitim yetersizliği gibi insanlıkla bağdaşmayacak durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Etnik kökenden, dinsel ya da mezhepsel inançlardan, cinsiyetten kaynaklanan bu farklılıkların kullanılması gelir dağılımı eşitsizliğinin giderek büyüdüğü, sömürünün had safhaya vardığı bir dünya yaratmıştır.

Dünyanın ve bir parçası olarak ülkemizin içinden geçtiği bu süreci kabul etmeyen, dur denmesi için yapılabilecekleri sorgulayan bir grup arkadaş olarak uzunca zamandır “vakıf” örgütlenmesi altında bir arayışı yürütüyorduk. Bu arayışlar, toplantılarla sürdü, düşünceler üretildi ve yapılabilecekler daha somutlaşmaya başladı. Bu toplantılarda; insanların etnik, dinsel, mezhepsel ya da cinsiyet farklılıklarından beslenen yapının karşısında nelerin yapılabileceği tartışıldı. Her defasında da, bu gidişata karşı dayanışmanın önemi vurgulandı ve bunun bir kurumsal çatı altında yapılması önerildi. Ve “ORTAK YAŞAM” düşüncesinin ilkeleri belirlenerek kurumsal yapının “vakıf” olması gerektiği kararı alındı. Vakfın temel yapısı tüm arkadaşlarımız tarafından şöyle onaylanmıştır: Özgürlükçü, demokrasiden ve insan haklarından yana, emeğin öncelikli olduğu bir dünya… Bu yönde çaba harcayacağız. Bu aynı zamanda vakfın ilk hedefi olarak tam mutabakat ile tespit edilmiş bulunmaktadır. Tanımladığımız dünya, farklılıklarımızı yok eden; kişiyi etnik kökeni nedeniyle küçümseyen, dinsel inancını yok sayan, cinsiyeti nedeniyle hor gören hasılı farklılıkları törpülemek için baskı kuran bir anlayışı içermez. Farklılıklarımızla birlikte dünyayı bir ORTAK YAŞAM alanı haline getirmeyi hedefler. Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, bütün insanların, birlikte, farklılıkların varsıllığıyla yaşayabileceğini ifade eder.

Bizi “VAKIF” örgütlenmesi ile bir araya getiren ikinci saik ise yardımlaşma ve dayanışmadır. Daha güzel bir dünya yaratılabilir diyen Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, dostlarımızın, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yardımına ve desteğine de koşmayı hedeflemektedir. Eğitim, sağlık, barınma gibi gereksinimlerin karşılanabilmesi için kaynak yaratılacaktır.

Zor zamanlarda Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı kuruluşunu gerçekleştirdi. Güçlü ve dirençli bir irade ortaya kondu. Şimdi inandığımız hedeflere doğru yürüyoruz.

ORTAK YAŞAMI GELİŞTİRME VAKFI

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN