Hakkımızda

Doğaya gönül vermiş 7 kişi tarafından 13 Nisan 2000 tarihinde kurulan derneğimiz, 15 Nisan 2003 tarihinde de tescil işlemlerini tamamlayarak doğa ile ilgili etkinliklerini Spor Kulübü adı altında devam ettirmektedir.

Kulubümüz büyük çoğunluğunu kendi bünyesinde, bir kısmını ise dışardan destek alarak düzenlediği eğitimler çerçevesinde dağcılık, kaya tırmanışı, kampçılık ve doğa yürüyüşü başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde bulunuyor. Ama bu etkinliklerin doğaya ve yaban yaşama saygılı olma ilkesine sadık kalınarak belirli etik kurallar içerisinde gerçekleşmesine özel bir özen gösteriyoruz. 

Amacımız hem doğaya, hem de birbirimize karşı dürüst olmak ve bu bilinci tüm üyelerimize, günübirlik etkinliklerimize katılan herkese aşılamak. Doğaya olan sevgimizde samimiyiz. Tüketmek ve yok etmek için değil, yaşatmak ve korumak için varız. Kendi özgürlüğümüz kadar, diğer canlıların özgürlüklerine de saygılıyız. Doğanın bize sunduğu tüm kaynakları diğer canlılarla paylaştığımızın bilincindeyiz. Ormanlarımızın ve nehirlerimizin yaşadığımız dünyanın bir parçası olduğunu, onları sorumsuzca kullanma ve tüketme hakkımız olmadığı düşüncesindeyiz. Arkamızda iz bırakmadığımız gibi atılmış çöpleri de olanaklar çerçevesinde toplamaya gayret ediyoruz.

DAG alilesine katılan yeni üyelerimizi, sadece bilgili ve yetenekli sporcu olarak değil aynı zamanda güzelliklerini yaşadığımız doğaya karşı bilinçli olmaları konusunda da eğitiyoruz. Her yıl Mart ayında baslayan Temel, Gelişim ve İleri eğitimlerimiz, seminer ve uygulamaları ile birlikte yapılır ve sonraki yılın Şubat ayında tamamlanır. Amaç; her arkadaşımızın doğada kendi başının çaresine bakabilecek düzeye gelmesini sağlamak. Etkinliklerimizi herzaman doğanın izin verdiği ölçüde tamamlar, deneyimlerimizi paylaşırken, bireysellik yerine birliktelik düşüncesi içerisinde olmaya özen gösteririz.

Eğer siz de, biz “doğayız” diyorsanız, gelin tanışalım. Türkiye`nin dağlarını, ormanlarını, kanyonlarını, vadilerini, buzullarını, yaylalarını, nehirlerini kısacası büyüleyici doğasını keşfetmenin, onu yakından tanımanın keyfini birlikte yaşayalım

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN