Kardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister CitiesKardeş Şehirler / Sister Cities Şu anda açık

Türkiye - Ankara / Evren

(0 Yorum)
4
Görüntülenme - 206 Yorum Yap

Hakkımızda

Ülkemizde çok yerleşim yerinin tarihinin tam olarak kayıtlarda bulanmadığı yerleşim yerlerinden birisi de ilçemiz Evren’dir. Bu gerçeklerden hareket ile Evren’in tarihi zaten Şereflikoçhisar’dan ayrı düşünülemez bir gerçektir. Şereflikoçhisar tarihi incelendiğinde Evren ile ilgili kısa bilgiler zaten mevcuttur. Ancak bu bilgiler ışığında daha geniş ve daha detaylı bilgilere ulaşmak daha doğru olurdu. Biz de bunu yapmaya çalıştık. Evren (Çıkınağıl) kayıtlarda incelendiğinde bu topraklarda Hititler, Asurlar, Romalılar, Persler, Firikler ’in yaşadığı ve sonra Selçuklu ve Osmanlı Devletinin egemen olduğu görülmektedir. Yazılı bir kayıt olmakla birlikte Evren(Çıkınağıl) Müslüman Türk nüfusuna 1500 lü yıllarda Osmanlı döneminde padişah II. Beyazıt zamanında açıldığı ve yaklaşık Temmuz 2014 ‘te 514 yıllık tarihe sahip olduğu sanılmaktadır. Bu yerleşim yerine Kafkas kökenli Çerkezlerin yerleştiği daha sonraki yıllarda Rus işgalinden kaçanların Doğu Anadolu ‘dan gelerek yerleştikleri tespit edilmiştir. 

Evren(Çıkınağıl) merkezdeki nüfusun büyük bir kısmı Kahramanmaraş, Gaziantep yöresinden gelen aşiretlerden, İç Anadolu’dan Nevşehir yöresinden ve Doğu Anadolu ‘dan Erzurum ve Gümüşhane yöresinden gelenlerden oluşmuştur. 

Bu aşiretler köylerimizde KÖLELER AŞİRETİ Torunobası ‘na; ŞEREFLİ AŞİRETİ İbrahimbeyli ve Torunobası ‘na; KIYASLI AŞİRETİ Yusufuşağı, İnebeyli, Cebirli, Altınbaşak ‘a; KORTULU AŞİRETİ İnebeyli, Cebirli, Yusufuşağı ‘na; ÇERKEZLER Evren merkez, Çatalpınar, Solakuşağı, Demirayak köylerine yerleşmişlerdir. Nüfus zaman içerisinde Türkmen boylarının kaynaşması ile Müslüman Türk milletinin şerefli birer fertleri olmuşlardır.
 

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 08:00 - 22:00
  • Salı 08:00 - 22:00
  • Çarşamba 08:00 - 22:00
  • Perşembe 08:00 - 22:00
  • Cuma 08:00 - 22:00
  • Cumartesi 08:00 - 22:00
  • Pazar 08:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN