Bizi güçlü kılan, toprağımıza olan sevgimiz ve muhabbetimizdir
- 12-03-2018 14:50
- 226
- Başkandan

Rize’nin ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü Beyoğlu’nda kutlandı. Beyoğlu Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen geceye; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Ahmet Hamdi Çamlı, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük, Dernek Başkanlar ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan gece, yöresel gösterilerle renkli görüntülere sahne oldu.
BİZDEN BAŞKASI BU TOPRAKLARDA UZUN SÜRE DEVLET OLMAYI BAŞARAMADI
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gecede yaptığı konuşmasında, Malazgirt’ten bu yana Anadolu topraklarının düşmanlarının hep olduğunu belirterek, “Çünkü ‘dünyanın orta noktasında kıymetli bir yer tarif et’ deseniz orasın Anadolu’dur. Dünyanın batısından gelip doğusuna, doğusundan gelip batısına gitmek isteyenlerin üzerinden geçecekleri yol Anadolu topraklarından geçiyor. Bu nedenden dolayı tarih boyunca herkes bu topraklara sahip olmak istemiştir. Ama bizden başkası bu topraklarda uzun süre devlet olmayı başaramadı. Çünkü bu topraklarda devlet olabilmek için yürekli ve güçlü olmak lazım. İradede, kalpte, imanda güçlü olmak lazım. Bu da bizim milletimizde var. Bugün bile bu topraklarda şüheda olmak fikri herkesin kalbinde ve yüreğinde esaslı bir yer tutuyor. Bizi bu topraklarda güçlü kılan, var eden toprağımıza olan sevgimiz ve muhabbetimizdir.” dedi.
Gecede, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ve Ahmet Hamdi Çamlı da günün anlam ve önemine ilişkin kısa selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.