Sanat Galerileri Şu anda açık

Schneidertempel Sanat Merkezi

(0 Yorum)
4
Görüntülenme - 650 Yorum Yap

Hakkımızda

Schneidertempel Sanat Merkezi

İstanbul’un çok kültürlü geçmişinin odak noktalarından biri olan Galata’da yer alan Schneidertempel Sanat Merkezi, tarihsel mirasla çağdaş sanat üretimi arasında taşıyıcı bir köprü olma özelliği taşıyor. 19. yy ‘da , Galata da kurulan sinegoglardan biri olan Schneidertempel 21. yy’ da bu kez bir sanat merkezi olarak yeni bir işlev kazandı. Böylece bir yandan İstanbul’un belleğinden bir parça yeniden yaşama dönüyor, bir yandan da kültürel hareket kendine yeni bir mekan sağlamış oluyordu.

Daha çok bir mizah galerisi olarak düşünülen Schneidertempel Sanat Merkezi’nin programlarında çizi-mizah yani karikatür yapıtlarını sergilemek ağırlıklı bir yer tutuyor.

Sanat merkezinde ilk etkinlik Yeni Bir Binyılın Eşiğinde İnançlar adlı uluslarara karikatür sergisi oldu. İstanbul bilindiği gibi ilk çağdan bu güne, çeşitli din, inanç ve etnik toplulukların birlikte yaşadığı bir kent oldu. Bu kozmopolit ve çok kültürlü yapının en belirgin biçimde kendini gösterdiği bölge ise Galata idi. Schneidertempel’de açılan ilk sergi olan inançlar sergisi bu nedenlerle büyük ilgi gördü.

Schneidertempel Sanat Merkezi İstanbul’da, çizgili mizah’ ın yani çağdaş karikatürün ve hoşgörünün yoğunlukla yer aldığı özel bir galeri olarak etkinliklerine devam etmektedir.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 06:00 - 22:00
  • Salı 06:00 - 22:00
  • Çarşamba 06:00 - 22:00
  • Perşembe 06:00 - 22:00
  • Cuma 06:00 - 22:00
  • Cumartesi 06:00 - 22:00
  • Pazar 06:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN